Роботодавцям на замітку! Змінилися ставки податку на доходи фізичних осіб

30 янв, 11:12

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві повідомляє, що правила оподаткування податком на доходи фізичних осіб з 1 січня 2015 року зазнали змін у зв’язку з набранням чинності Закону України від 28.12.2014р. № 71 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи".
Зокрема, такі зміни стосуються розміру ставки податку на доходи фізичних осіб. Відповідно до нової редакції статті 167 Податкового кодексу України, у випадку, коли доходи, які нараховуються працівнику у формі заробітної плати, інших винагород у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, не перевищують десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2015 році - 12180 грн.) – ставка податку з доходів фізичних осіб становить, як і раніше, 15 відсотків.
Разом з тим, якщо ж вказані доходи в календарному місяці перевищують десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, то до суми такого перевищення застосовується ставка 20 відсотків.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ ДФС у  м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190946.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua