Комісія з розгляду питань застосування процедури податкового компромісу розпочала роботу

30 янв, 13:10

З метою належної реалізації вимог Закону України від 25 грудня 2014 року № 63-VIII “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу» та оперативного прийняття рішень по розгляду пропозицій від платників податків щодо можливості надання податкового компромісу в ДПІ у Солом’янському районі Головного Управління ДФС у м.Києві створено Комісію з розгляду питань застосування процедури податкового компромісу.
Податковий компроміс - це режим звільнення від юридичної відповідальності платників податків та/або їх посадових (службових) осіб за заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням строків давності, встановлених статтею 102 ПКУ.
Загальна тривалість процедури досягнення податкового компромісу –
до 70 календарних днів з наступного дня після подання уточнюючого розрахунку. При цьому, загальний термін, протягом якого платник може прийняти рішення про застосування процедури податкового компромісу (подання уточнюючого розрахунку або заяви), складає 90 календарних днів з дня набрання чинності цим законом.
Протягом зазначеного періоду платники за бажанням можуть подати до органів Державної фіскальної служби України уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або ПДВ за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року, в яких визначити суму завищення витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток підприємств та/або суму завищення податкового кредиту з ПДВ та/або заяву відповідно до Закону.
Заява про компроміс та Заява про намір досягнення податкового компромісу щодо неузгоджених сум податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або ПДВ, визначених у податкових-повідомленнях рішеннях, щодо яких триває процедура судового та/або адміністративного оскарження, а також по отриманих податкових повідомленнях-рішеннях, по яких суми податкових зобов’язань неузгоджені відповідно до норм Податкового кодексу України ППР подаються платником податків у довільній формі з 17.01.2015 по 16.04.2015.
Протягом 10 робочих днів комісія приймає рішення про можливість проведення перевірки або відсутність такої необхідності для підтвердження визначеної суми.
При застосуванні процедури податкового компромісу платник повинен сплатити 5% від суми задекларованих або визначених у податковому повідомленні-рішенні податкових зобов'язань. При цьому інші 95% такої суми вважаються погашеними, а штрафні санкції та пеня не нараховуються.
Платники податків, які вирішили скористатись можливістю застосування податкового компромісу можуть звертатись за адресою: вул. Смілянська,6 , Центр обслуговування платників та отримати необхідну інформацію за телефонами: 245-91-70, 243-35-28.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190960.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua