Брифінг Наталії Баляс щодо запровадження податкового компромісу

30 янв, 13:12

Днями в приміщенні ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві було проведено черговий брифінг за участі заступника начальника - голови комісії по застосуванню податкового компромісу Наталії Петрівни Баляс. На заході були присутні представники ЗМІ району. «Податковий компроміс - одне із важливих нововведень у податковому законодавстві», нагальне питання, яке потребує найшвидшого запровадження.
Наталія Петрівна повідомила журналісту про те, що з 17 січня 2015 року набув чинності Закон України від 25.12.14 року № 63-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу". Ця процедура дозволить платникам у рамках закону уникнути фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності за заниження податкових зобов’язань з податків на прибуток та додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року, з урахуванням строків давності у 1095днів.
«Державна фіскальна служба радить платникам скористатися таким механізмом якнайшвидше, оскільки цю процедуру обмежено в часі. А саме, платники податків з метою застосування податкового компромісу мають право подати уточнюючі розрахунки або заяви в термін з 17.01.2015 по 16.04.2015 року», - зауважила Наталія Баляс.
Починаючи з 17 січня поточного року, ті платники податку на прибуток та податку на додану вартість, які в минулому користувалися певними „тіньовими схемами” та ухилялися від сплати податків, мають можливість через подання уточнюючих розрахунків виправити такі „помилки”, сплативши до бюджету лише 5% від нарахованих податкових зобов’язань, а 95% будуть вважатись погашеними. Це механізм податкового компромісу з державою, законодавчо узгоджений та прийнятий і зрозумілий для кожного платника, на завершення заходу зазначила Наталія Баляс.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/190963.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua