Про досягнення податкового компромісу на зустрічі з бізнесом

03 фев, 15:07

Нещодавно в ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві пройшла зустріч керівництва ДПІ з платниками податків. Приводом для живого спілкування стало набрання чинності Законом України № 63-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу».
Більше ста суб’єктів господарювання зацікавилися запропонованою можливістю відійти від старих "методів" роботи і розпочати прозоре ведення бізнесу та прийшли на зустріч із заступником начальника ДПІ Зайченком Олександром Петровичем та заступником начальника ДПІ Демченко Людмилою Дмитрівною.
Перш за все посадові особи наголосили, що даний правовий механізм дає змогу уникнути адміністративної та кримінальної відповідальності суб’єктів господарювання за користування певними „тіньовими схемами” та ухилення від сплати податків, а подання уточнюючих розрахунків дозволить виправити такі „помилки”, сплативши до бюджету лише 5% від нарахованих податкових зобов’язань.
Людмила Демченко детально розповіла присутнім про процедуру досягнення податкового компромісу, який, що важливо, розповсюджується виключно на факти заниження податкових зобов’язань з податку на додану вартість (у зв’язку із завищенням податкового кредиту) та податку на прибуток (у зв’язку із завищенням витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування).
Так, відповідно до Закону №63, платники (за бажанням) можуть подати до органів Державної фіскальної служби України за основним місцем обліку уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або ПДВ за податкові періоди до 1 квітня 2014 року, в якому визначити суму завищення витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток підприємств та/або суму завищення податкового кредиту з ПДВ та/або заяву відповідно до Закону №63.
Уточнені та перевірені операції у періодах, під час яких застосовано податковий компроміс у подальшому платниками не змінюються, а контролюючим органом не перевіряються.
Людмила Дмитрівна наголосила, що загальна тривалість процедури досягнення податкового компромісу – до 70 календарних днів з наступного дня після подання уточнюючого розрахунку. При цьому, загальний термін, протягом якого платник може прийняти рішення про застосування процедури податкового компромісу (подання уточнюючого розрахунку або заяви), складає 90 календарних днів з дня набрання чинності цим законом.
При цьому, якщо у платника податків розпочата документальна позапланова перевірка або складено акт за наслідками такої перевірки, платник податків за своїм рішенням може подати заяву для застосування податкового компромісу.
Тож, шановні платники, не зволікайте! Радимо Вам скористатися таким механізмом якнайшвидше, оскільки цю процедуру обмежено в часі.

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС  у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191082.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua