Декларуємо доходи «он-лайн»

04 фев, 08:36

Згідно із положеннями Податкового кодексу України термін подання річних податкових декларацій про майновий стан та доходи, отримані фізичними особами у 2014 році встановлено до 1 травня 2015 року.
Обов’язок платників податку - фізичних осіб подавати річну податкову декларацію та проводити перерахунок сум податку за ставками 15(17) % виникає, якщо протягом 2014 року оподатковувані доходи нараховувалися (виплачувалися, надавалися) їм у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно- правовими договорами одночасно двома або більше податковими агентами і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищувала сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2014 році – 146 160 грн. (1218х120).
В електронній формі платники податків можуть подати податкову декларацію до контролюючих органів засобами електронної пошти через Інформаційний портал ДФС.
Для подання податкових декларацій в електронній формі у режимі реального часу (on-line) платнику податків необхідно:
1. Отримати електронний цифровий підпис, який безкоштовно видається Акредитованим центром сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (кімната 14) в ЦОПі ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві.
2. Завантажити з сайту Акредитованого центру сертифікації ключів програмне забезпечення – „Програмний комплекс користувача ЦСК”. Встановити програмне забезпечення на персональному комп’ютері та виконати необхідні налаштування допоможе інструкція користувача.
3. Авторизуватися за допомогою особистого електронного ключа та розпочати роботу.
Детальніше про подання звітності в електронному вигляді можна дізнатися на веб-порталі ДФС (http://sfs..gov.ua) або в Акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС та його регіональних представництвах, які знаходяться у центрах обслуговування платників у районних ДПІ ГУ ДФС у м. Києві.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191098.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua