Владислав Селезньов: Українці перерахували більше 150 мільйонів гривень на підтримку армії

05 фев, 13:45

У рамках акції “Підтримай Українську армію” на рахунки Міністерства оборони України, в якості допомоги Збройним Силам, від юридичних і фізичних осіб надійшло близько 154,5 мільйонів гривень. «З них понад 1 мільйон гривень – у 2015 році. Із цієї суми понад 142 мільйони гривень – це грошові перекази на матеріально-технічне, решта – на медичне забезпечення ЗСУ», – повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі в.о. речника Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов. За допомогою дзвінків на єдиний мобільний номер “565” на підтримку української армії з початку 2015 року перераховано близько 350 тисячі гривень. Усі ці кошти призначені на матеріально-технічне забезпечення Збройних сил України.

Верховна Рада України ратифікувала угоду з Литвою та Польщею щодо створення спільної литовсько-польсько-української бригади “ЛитПолУкрбриг”. Багатонаціональна бригада стане частиною системи миротворчих контингентів, які беруть участь в міжнародних операціях, що проводяться на підставі мандата Ради безпеки ООН. «Від Збройних сил України у складі бригади нестимуть службу 560 військовослужбовців: 545 – до складу лінійних підрозділів і 15 – до її штабу, від Збройних сил Польщі – 3,5 тисячі військовослужбовців і від Збройних сил Литви – до 350 військовослужбовців», – представник Генштабу ЗСУ.

Учора міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак під час робочої поїздки на Харківщину відвідав Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, де проходять перепідготовку мобілізовані офіцери запасу. 26-денні курси перепідготовки дають офіцерам змогу отримати практичний досвід управління підрозділом та відновити навички ефективного застосовування штатного озброєння. «На сьогоднішній день в університеті створені умови для одночасного навчання близько 800 мобілізованих офіцерів запасу за 72 спеціальностями.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191173.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua