Перший добровольчий шпиталь відкриває нову тренувально-навчальну базу

06 фев, 14:31

Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова отримав нову тренувально-навчальну базу. Медики розмістяться в санаторії “Пуща-Озерна” в Пуща-Водиці. «Це безумовно є результатом плідної співпраці волонтерів та держави. Санаторій буде використовуватися як навчально-тренувальна база для лікарів-добровольців. Тут медики встановлять потрібну техніку, навчатимуться і готуватимуться до відправки в зону бойових дій», – розповів під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі Голова Наглядової ради шпиталю Геннадій Друзенко.

Тренувальна база призначена для викладання тактичної медицини майбутнім працівникам шпиталю. Пошук медиків тільки починається. Нові медики-добровольці мають замінити тих, хто вже був на передовій у зоні АТО. Другий склад місії добровольчого мобільного шпиталю відправиться у зону АТО 7 лютого. «Ми зараз шукаємо і проводимо набір, зокрема, вузько профільних лікарів, таких як: нейрохірурги, судинні хірурги, травматологи. Саме нестача таких спеціальностей є найбільш критичною на сході», – пояснив командир ПДМШ ім. Миколи Пирогова Максим Циганок.

Загальна кількість добровольців 2-ої місії складає 32 людини, серед них – 15 лікарів різної спеціалізації. У розпорядженні шпиталю – 1 операційна машина, 2 реанімобіля, 3 машини для евакуації поранених легкої та середньої важкості, а також важкий допоміжний транспорт.  «Основними цілями 2-ої місії мобільного шпиталю є посилення цивільної медицини і забезпечення нашої постійної присутності в зоні АТО. Ми плануємо налагодити повний цикл ротації лікарів уже через місяць»,- підкреслив Геннадій Друзенко. Також Голова Наглядової ради шпиталю додав, що вдалось домовитися з Міністерством внутрішніх справ України про те, що другу місію мобільного шпиталю будуть охороняти бійці державного добровольчого підрозділу «Дніпро-1».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191227.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua