Через паркувальні побори київський бюджет недоотримує до 100 мільйонів гривень щорічно – Демальянс

06 фев, 14:34

Київський бюджет втрачає до 100 мільйонів гривень кожного року через те, що водії не платять за парковку через паркувальні автомати або смс-повідомлення, а віддають готівку паркувальникам. Про це повідомили депутат Київської ради та лідер партії “Демократичний Альянс” Василь Гацько, голова Київської територіальної організації Демальянсу Максим Панов, і координатор проекту “Парковка” та активіст Демальянсу Антон Фролов під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. “Побори здійснюються навіть на паркувальних майданчиках, які обладнані паркометром. За це правопорушники мають нести юридичну відповідальність”, – наголосив Гацько.

Новий бюджет міста Києва, прийнятий 28 січня, передбачає спрямування коштів від оплати за парковки на дитяче харчування. “Кожен платіж повз паркомат – це мінус одна порція для дитини. Саме тому ми закликаємо міського голову та владу покласти край цим незаконним схемам”, – сказав Василь Гацько. Члени Демальянсу також звернулись до автовласників із проханням дотримуватись закону та сплачувати за паркування через паркомат або смс-повідомлення.

Наразі в Києві з 200 паркувальних майданчиків лише 87 обладнані паркоматами. Демальянс збирається довести цю справу до кінця і обладнати кожен майданчик паркоматом або платіжним терміналом. “Плата за парковку не є первинною метою. Загалом це потрібно як для поповнення міського бюджету, так і для зменшення кількості машин у центрі міста та розвитку громадського транспорту,” – сказав Гацько.

Активісти та члени партії запропонували усім, хто зіткнувся з поборництвом, надсилати свої запити на електронну адресу kv@dem-alliance.org. “Незабаром ми проведемо ще один рейд для спостереження за поборниками, але цього разу будемо викликати міліцію та журналістів, та притягувати поборників до відповідальності,” – підсумував Антон Фролов.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191229.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua