ОБСЄ: Для евакуації Дебальцевого потрібно перемир’я

06 фев, 14:40

За останні тижні ситуація у Донецькій і Луганській областях погіршилася. Продовжуються бойові дії з застосуванням танків, артилерії та систем залпового вогню. Під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні  Олександр Хаг наголосив на необхідності запровадження принаймні тимчасового перемир’я навколо Дебальцевого на три дні для безпечної евакуації місцевого населення. “Мирні мешканці потерпають найбільше від бойових дій. Саме тому ми закликаємо усі сторони припинити вогонь”, – сказав заступник голови СММ ОБСЄ. Нагадаємо, що вперше 3-денне перемир’я навколо міста Дебальцево запропонував Голова ОБСЄ та Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич 3 лютого.

Внаслідок хаотичних обстрілів житлових кварталів міст гинуть невинні громадяни. «Наразі 18 наших спостерігачів підраховують кількість поранених, які знаходяться у донецькій лікарні №7”, – повідомив заступник голови СММ ОБСЄ.

Олександр Хаг зауважив, що кількість обстрілів за останні кілька днів зменшилась, але загибель мирного населення свідчить, що досі залишається великий ризик безпеки життю населення.  “ОБСЄ планує збільшити кількість спостерігачів до 500 людей до кінця лютого. Ми ще раз наголошуємо на необхідності встановлення довготривалого перемир’я для збереження життів мирних людей”, – завершив пан Хаг.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191231.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua