Керівник прес-служби ДСНС: Основні зусилля ДСНС зосереджені на евакуації людей з Авдіївки та Дебальцевого

11 фев, 13:57

Зусилля  Державної служби з надзвичайних ситуацій зосереджені перш за все на тому, щоб у тісній співпраці з місцевими органами влади, громадськими та волонтерськими організаціями організувати переміщення мирного населення  з міст та селищ Донецької області, які постійно потерпають  від обстрілів терористів. «Майже за два тижні,  тільки з міста Авдіївка було вивезено 1 272 особи, з міста Дебальцеве та розташованих поруч населених пунктів – 2 827 осіб, а також з міст Авдіївка, Дебальцеве – 845 дітей, – повідомила під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі керівник прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій України Наталія Бистра. Під обстрілами терористів двома броньованими автомобілями «КрАЗ» вже вдалося вивезти з селищ Чернухіно та Ольховатка близько 150 людей, серед яких 20 дітей.

За словами Наталі Бистрої через активні бойові дії, провести аварійно-відновлювальні роботи і організовану евакуацію  населення  з міст  Авдіївка, Дебальцеве, Світлодарськ, та розташований  поруч населених пунктів (Новогригорівка, Комуна, Миронівське, Красний Пахар, Чернухине)  наразі немає можливості. «Нами були підготовлені автобуси, а також два  броньованих КРАЗи для вивозу людей. Проте, через постійні обстріли, керівництвом антитерористичної операції,  автотранспорт не був допущений до цих населених пунктів, виключно, аби убезпечити  людей, яких планувалось вивезти», – пояснила керівник прес-служби ДСНС.

Прдставники ДСНС, волонтери звертаються до міжнародних організацій, ОБСЕ  сприяти  в організації  гуманітарних, зелених коридорів. «У попередні дні , а саме 6  лютого, завдяки коридору ми змогли вивезти більше 700 людей, з яких майже 100- діти», – зазначила Наталія Бистра. Загалом, починаючи з 28 січня, з  міст Авдіїївка, Світлодарстк, Дебальцеве, а також  поруч розташованих населених пунктів, силами рятувальників та волонтерів, за підтримки місцевої  влади було вивезено  5 238 людей, серед них 961 дитина та  80 людей, що не можуть самостійно пересуватись.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191359.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua