Владислав Селезньов: За минулу добу загинуло 19 український військових

11 фев, 14:08

Протягом доби проросійські бойовики здійснили 107 обстрілів сил АТО. «У районі кургану Гостра Могила внаслідок обстрілів, вогневих і бойових зіткнень Україна втратила 19 українських військовослужбовців. За добу 78 військових отримали поранення», – повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

За його словами, загинули 17 представників Збройних сил України і двоє – Міністерства внутрішніх справ. Усі поранені вже доставлені до шпиталів. Владислав Селезньов також зауважив, що у полоні бойовиків перебувають 204 українські військовослужбовці.

Коментуючи учорашній обстріл житлових кварталів у Краматорську, представник Генштабу ЗСУ зазначив, що проросійські бойовики застосували 4 ракетні установки «Смерч». Вогонь вівся з району Горлівки, ймовірно з населеного пункту Ясенівка. «Терористи використали касетні боєприпаси, які заборонені Женевською конвенцією», – додав Владислав Селезньов. Внаслідок обстрілу загинули 15 людей, 63 – отримали поранення.

Відповідаючи на запитання про обстріл автостанції у Донецьку, речник Генштабу ЗСУ підкреслив, що принципова позиція українських військових – зберегти життя і здоров’я мирних мешканців. «Ми не ведемо вогонь по населених пунктах, по тих позиціях бойовиків, які розташовані у тих місцях, де знаходяться мирні жителі Донбасу. Якщо наc знову закидають обстріл автостанції у місті Донецьк, то ця інформація не відповідає дійсності, тому що це неможливо», – наголосив Селезньов.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191363.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua