ДСНС: У Краматорську піротехнічні групи виявили 16 фрагментів РСЗВ «Смерч» та 1 бойовий касетний елемент

13 фев, 14:59

У Краматорську продовжується ліквідація наслідків обстрілу міста російсько-терористичними військами. Тривають відновлювальні роботи в 4 житлових будинках, у які влучили снаряди. Частково зруйновано цех Новокраматорського машинобудівного заводу. «Оскільки після обстрілів  у місті залишилися фрагменти боєприпасів,  у Краматорську продовжують працювати  дві піротехнічні групи ДСНС. Тільки за вчорашній день вони виявили та вилучили 11 фрагментів реактивних боєприпасів до реактивних систем залпового вогню «Смерч», – повідомила під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі керівник прес-служби Державної служби надзвичайних ситуацій України Наталія Бистра. Всього за два дні піротехніки виявили та вилучили 16 фрагментів РСЗВ «Смерч» та 1 бойовий касетний елемент. Усі виявлені та вилучені фрагменти боєприпасів передаються представникам Служби безпеки України.

Протягом останніх днів, ситуація у Донецькій та Луганській областях все ще залишається складною. Основні зусилля і місцевої влади, і  Державної служби з надзвичайних ситуацій зосереджені на евакуації населення. Для вивезення людей з населених пунктів, що знаходяться в зоні бойових дій,  залучено 187 осіб та 34 одиниці техніки, у тому числі від ДСНС України – 120 рятувальників та 28 одиниць техніки, зокрема два броньовані автомобілі КрАЗ. «Евакуація людей проходить у достатньо складних умовах. Терористи обстрілюють і автобуси,  і навіть спеціальні автомобілі білого кольору з написом  «медична служба порятунку», – додала Наталія Бистра. Так, поблизу Дебальцево був обстріляний один з броньованих КрАЗів.

Організувати вивіз людей у безпечні місця вдалося у Луганській області. Учора рятувальники за допомогою місцевої влади вивезли з Попасної до Лисичанська 36 мирних жителів, з яких 5 дітей. Всього, протягом останніх двох тижнів, у Луганській області рятувальники, місцева влада, волонтери евакуювали більше 900 мешканців.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191442.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua