Доступ до публічної інформації – право гарантоване законом

16 фев, 08:42

Для забезпечення прозорості та відкритості суб’єктів владних повноважень, створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, що знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, а також інформації, що становить суспільний інтерес, в Україні діє Закон України від 13.01.2011р. № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації».
ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві приділяє особливу увагу реалізації права кожної особи на доступ до публічної інформації.
Так, за січень поточного року до ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві від платників податків надійшло 8 запитів про надання публічної інформації, з яких: 6 від юридичних осіб, 2 – від фізичних осіб.
Запити стосувались актів звірок, інформації про юридичних осіб та СПД, щодо реєстрації податкових накладних, даних про доходи.
На 6 запитів надані змістовні відповіді, але у  2 випадках у наданні інформації відмовлено згідно із вимогами Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Нагадуємо, що запит на отримання публічної інформації, розпорядником якої є  ДПІ у  Шевченківському районі, може бути поданий:
на поштову адресу:  04107,  м. Київ, вул. Багговутівська, 26
на електронну адресу:  2659public_info@ukr.net
факсом: (044) 2389572
телефоном: (044) 2389572.
ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС  у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191462.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua