Асоціація виробників мінеральних та питних вод України представила основні тренди ринку та обговорила головні питання, які постануть перед Асоціацією в 2015 році

16 фев, 15:18

16 лютого 2014 у Києві відбулась зустріч членів та експертів Асоціації виробників мінеральних та питних вод України, на якій представники ринку обговорили основні тренди галузі та обговорила головні питання, які постануть перед Асоціацією в 2015 році.

Одними з найактуальніших питань зустрічі стали тренди споживання води в Україні у 2014 році, питання контролю якості та обговорення змін ринку в контексті відносин між контролюючими установами та виробником.

Основні тенденції ринку – падіння обсягів виробництва вод, та зростання долі негазованої води. Виконавчий директор Асоціації Оксана Бамбура зазначила: «Загалом 2014 рік охарактеризувався падінням виробництва води на 5,9%, порівняно з 2013 . В той час, як виробництво газованих солодких напоїв в Україні взагалі скоротилося на 12,8%. На сьогодні також можна відмітити дві чіткі тенденції: зростання споживання негазованої води, та зростання долі сегменту малого літражу. Зростання долі сегменту малого літражу  відбувається в першу чергу за рахунок скорочення сегменту середнього. Тобто українці намагаються брати воду з собою, як для індивідуальних потреб, так і для відпочинку та заняття спортом.»

Оксана Бамбура також наголосила: «Минулий рік був плідний для Асоціації, оскільки ми успішно реалізували низку проектів та заходів, що були організовані передусім з освітньою метою. У 2015 році ми продовжимо рух до європейських стандартів як виробництва, так і питтєвих звичок українців, які є частиною здорового стилю життя. Ми будемо знайомити українців з культурою споживання питної води, проведемо ряд семінарів по співпраці з виробниками та контролюючими установами».

У своїх висновках, почесний президент Асоціації Стрикаленко Тетяна Василівна та всі присутні наголосилили на тому, що на шляху розвитку ринку питних та мінеральних вод в Україні, система управління якістю та харчовою безпекою води повинна бути заснована на принципах безперервного вдосконалення і розроблятися на основі єдиних стандартів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191508.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua