Чи справляється з 01.01.2015 року екологічний податок за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення?

17 фев, 08:22

Фахівці Оболонської податкової інспекції звертають увагу, що Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», який набрав чинності з 01.01.2015, припинено оподаткування викидів забруднюючих речовин в атмосферу пересувними джерелами забруднення екологічним податком.
Зокрема, з розділу VIII «Екологічний податок» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями виключено відповідні норми щодо визначення платників, податкових агентів, об’єкта та бази оподаткування, ставок, порядків обчислення, подання податкової звітності та сплати податку за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення.
Поряд з цим, підпунктом 37.3.4 пункту 37.3 статті 37 вищезазначного Кодексу передбачено, що підставою для припинення податкового обов’язку є, зокрема скасування податкового обов’язку у передбачений законодавством спосіб.
Оскільки звітним податковим періодом для екологічного податку є квартал, то платники екологічного податку за викиди забруднюючих речовин в атмосферу пересувними джерелами забруднення востаннє визначають податкові зобов’язання за IV квартал 2014 року у податковій декларації екологічного податку.
За наступні податкові періоди зазначені особи не подають податкові декларації екологічного податку за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення. При цьому заяву про відсутність в 2015 році об’єкта обчислення екологічного податку за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення подавати не потрібно.
ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191530.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua