Подання податкової декларації є добровільним рішенням кожного сумлінного громадянина

17 фев, 08:52

Цими словами розпочала свій виступ начальник відділу адміністрування податків на доходи фізичних осіб Ірина Кравчук під час зустрічі із трудовим колективом Спортивного комітету України.
Цього року у рамках проведення кампанії декларування фахівці ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві на чолі з начальником відділу адміністрування податків на доходи фізичних осіб Іриною Кравчук провели зустріч із колективом  Спортивного комітету України.
Варто відзначити, що молоді фахівці комітету виявляли неабияку зацікавленість у питаннях декларування власних доходів, засипаючи спеціаліста-податківця різноплановими питаннями. У свою чергу, Ірина Богданівна надала допитливому колективу СКУ вичерпні відповіді та розповіла їм про основні випадки і способи подання декларації, а також про право на отримання податкової знижки.
 «Передусім хочу відзначити, що подання податкової декларації про майновий стан і доходи є добровільним рішенням кожного сумлінного громадянина», – сказала вона та додала, що подавати декларацію до податкової інспекції потрібно лише за місцем своєї реєстрації.
«Звертаю також увагу на те, що, окрім особистої подачі декларації про майновий стан та доходи до податкової інспекції, ви також маєте можливість подати її поштовим зв’язком або ж заповнити декларацію он-лайн», – зауважила Ірина Богданівна і уточнила, що у разі, якщо все-таки вирішили подати декларацію поштою, то здійснити це потрібно не пізніше, ніж за десять днів до закінчення граничного терміну подання декларації, тобто до 20 квітня поточного року, а при поданні в електронній формі – не пізніше закінчення останньої години дня, у якому минає такий граничний термін (п. 49.5 ст. 49 Кодексу).
Окрім того, Ірина Кравчук наголосила, що деклараційна кампанія супроводжується не тільки сплатою громадянами податку до бюджету, а й обов’язком держави компенсувати частину сплаченого податку. «Все це можливо завдяки праву платника податків на податкову знижку.  Податкова знижка - це документально підтверджена сума витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України, - зауважила вона і перерахувала всі види витрат, на які поширюється застосування податкової знижки.
Підсумовуючи свій виступ, Ірина Богданівна нагадала, що граничний строк подання декларації у 2015 році – 30 квітня поточного року, а для платників, які хочуть отримати податкову знижку, – 31 грудня 2015 року.
ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191537.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua