Рада суддів презентувала Стратегію розвитку судової влади в Україні на 2015-2020 роки

18 фев, 14:34

Сьогодні представники Ради суддів України під час прес-брифінгу в Українському кризовому меді-центрі презентували Стратегію розвитку судової влади в Україні на 2015-2020 роки. В червні 2014 року З’їзд суддів України доручив Раді суддів розробити зазначену стратегію. До складу робочої групи увійшли як судді, так і представники адвокатури, прокуратури та громадянського суспільства.

Стратегія визначає цілі і пріоритети розвитку судової системи на найближчі 5 років, які включають і відновлення довіри суспільства до судів, і підвищення рівня професійної підготовки суддів, і підвищення ефективності судочинства тощо. Документом встановлюються конкретні дії та заходи, показники ефективності та засоби перевірки результатів вчинених дії. Як прокоментував Анатолій Марцинкевич, секретар Ради суддів України: «У стратегії визначені короткострокові, середньострокові та довгострокові етапи. Деякі з них вже знаходяться в процесі реалізації. Наприклад, був створений прес-центр судової влади для координації та надання практичної допомоги прес-секретарям, які працюють в судах».

Тетяна Чумаченко, член Ради суддів України, суддя Вищого адміністративного суду України, присутня на прес-брифінгу, зазначила що «судова реформа – це спільне завдання всіх державних органів. Ми сподіваємось, що судова влада отримає підтримку і від законодавчої,  і від виконавчої гілок влади».

А Богдан Моніч, член Ради суддів України, суддя Житомирського апеляційного суду додав, що «метою також є унормування видатків та забезпечення ефективності послуг, що надаються громадянам».

Водночас, як зазначає Юлія Землицька, національний експерт з правових питань проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», «досвід європейських країн свідчить, що лише частина успіху реформи залежить від законодавства, решта – це зміна поведінки та практики застосування законодавства. І саме тут значну роль відіграють самі судді через усвідомлення існуючих проблем і готовність змінюватися та брати на себе зобов’язання щодо вчинення конкретних дій».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191624.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua