Проект «Безбар’єрний Київ» розпочнеться з «Території Гідності» у центрі Києва

19 фев, 15:27

Проект «Безбар’єрний Київ» має на меті зробити столицю максимально зручною для усіх маломобільних людей. Про це заявив голова фракції «Демократичний Альянс» у Київській міській раді Василь Гацько під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. У Києві проживає 150 тисяч людей з обмеженими можливостями і нині завдання влади – забезпечити їм вільне пересування містом. За словами Василя Гацька, вже є паспорти проблемних ділянок столиці, проводились громадські слухання та налагоджений діалог із Департаментом архітектури КМДА. «За даними Мінсоцполітики, в Україні проживає 2,8 мільйонів людей з інвалідністю, з них 164 тисячі дітей», -  зазначив голова громадської організації «Підмога.Інфо» Олексій Краснощоков.

Ініціатори нововведень пояснюють, що маломобільні люди – це не лише люди з обмеженими можливостями, а й родини з дітьми, люди похилого віку, поранені бійці АТО та переселенці зі сходу та будь-хто з тимчасовими проблемами зі здоров’ям. Питання безперешкодного пересування у столиці постало особливо гостро з початком військових дій на сході та, відповідно, збільшенням кількості людей з обмеженими можливостями, що залишились непристосованими до пересування містом. Ініціатива «Безбар’єрний Київ» має на меті створити комфортне середовище для таких людей. Зміни почнуться з центру столиці – з «Території Гідності». За словами Василя Гацька, попри те, що бюджет на цей рік вже затверджений, гроші на проект будуть. «Цього року буде виділено 2 мільйони гривень, зокрема, «Київавтодору» для облаштування дорожнього полотна, що є одним з елементів бар’єрності у центральній частині міста», – заявив депутат Київради, і пообіцяв вже наступну річницю Революції Гідності вшановувати без бар’єрів у центральній частині міста.

Доступне середовище надасть маломобільним людям вільне пересування містом, зручний транспорт, комфортний доступ до різних установ, закладів та такі прості речі як можливість прогулянок з дитячими візочками у центрі Києві.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191662.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua