Зростаючі капітали українців – ласий шматочок для банкірів

28 окт, 12:52

За грішми українців йде справжнє полювання. Так вважають багато банкірів, фінансові експерти і брокери.

В українців грошей усе більше і більше. Після трьох збільшень соцвиплат, проведених колишнім урядом, кількість грошей у людей майже подвоїлась. Ще влітку експерти говорили, що в панчохах українців приховано понад 15 мільярдів доларів, тепер уже - до 30.

Павло Бакланов, директор консалтингової компанії: «Соцвиплати зростають. В останні місяці ця цифра наближена до 25-30 млрд. Це об`єктивно».

Але ці суми ще можуть збільшитися. До них напередодні парламентських виборів ризикують додатися ще і мільярди від «Криворіжсталі». Боротися за них готові багато хто.

Але головні надії зберігають банкіри. Вони придумують безліч принад для народних грошей. Остання – грати на віртуальних біржах. Купувати і перепродувати на них акції і валюту і вигравати на коливанні курсів зараз закликають по всій Україні. І з біг-бордов, і в метро. Однак експерти кажуть, що заробити вдається приблизно кожному третьому.

Павло Бакланов, директор консалтингової компанії: «60% програють, це профільний ринок, і 35-40% виграють. Це так само, як звинуватити , що там постійно програють. У це вдача, а тут ще і професійна підготовка».

Однак два з трьох все-таки залишаються в програші. Тобто без грошей. Банкіри попереджають, що грати на курсах звичайному українцеві просто не до снаги.

Богдан Адамович, директор брокерської компанії: «Де є прибуток, там і ризик. Маленький і великий. Прибуток без ризику - такого не буває. Це тільки інформація для людей, що не розбираються у фінансах».

Ерік Найман, фінансовий експерт: «Це послуга не для вкладника. Потрібно мати досвід і гроші, щоб заробляти».

Досвіду гри на курсах радять мати не менше 3 років, а грошей – до 10 тисяч доларів. Говорять, на менших сумах виграш менш помітний. Проте є ще одне «але». За словами банкірів, погоджуючись грати на курсах, українці повинні розуміти, що вони ризикують стати тими, за рахунок кого і живуть західні біржовики.

Ігор Гіленко, голова правління банку: «Якщо той, хто оперує міжнародними валютними ринками, повинен вигравати, то хтось повинен програвати».

Ерік Найман, фінансовий експерт: «Реально заробляють брокери, і не українські, а західні. У Лондоні вони тримають нитки цього ринку».

Створити біржовий ринок в Україні з липня мріє і президент України. Після візиту в Японію Віктор Ющенко вражений роботою японських біржовиків із грішми населення.

Віктор Ющенко, Президент України: «Біржа, як інфраструктура, я сказав би ,що це річ, яка стоїть на першому місці навіть, ніж банківська діяльність, бо вона пропонує більший спектр інструментарію, куди б людина бажала вкласти свої кошти. І не просто вкласти, а й пограти. Пограти цими коштами, побути оператором цих вкладень».

Однак експерти впевнені, що створити сучасний біржовий ринок Україна зможе не скоро.

Богдан Адамович, директор брокерської компанії: «Україна динамічно розвивається. Новий продукт збільшується. Населення заробляє більше грошей. Якісь відчутні обсяги через кілька років повинні бути».

Павло Бакланов, директор консалтингової компанії: «Не хотілося б лякати ВВП 2,5 тис. дол., а в Японії 40 тис. дол., коли в нас ВВП зрівняється, скільки це років – це сотні років».

Це, безумовно, найгірший прогноз. Однак якщо влада так і не зможе забезпечити ріст в економіці, то столітній сценарій може стати реальністю. Поки ж експерти радять людям почекати з іграми на біржах і, сподіваючись на владу, вчитися. Либонь, виборсаємось.

Инф. ntn.tv


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/1917.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua