Побачила світ книга-реквієм пам’яті Юрія Вербицького

20 фев, 14:53

Львів’янин Юрій Вербицький став першою жертвою, який потрапив до лав Героїв Небесної Сотні, загиблих від режиму Віктора Януковича. Саме йому присвячується книга-реквієм “Армагеддон на Майдані”, яка в художній формі розповідає про події річної давнини. Про це розповіли автор книги Василь Базів та Сергій Вербицький, рідний брат Юрія, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Василь Базів розказав, що у романі йдеться про двох героїв-антиподів на ім’я Юрко та Юрєц. Юрко став художнім уособленням Юрія Вербицького як українського патріота-інтелектуала. Його почуття справедливості не дозволило терпіти приниження та репресії людей з боку влади, і тому він відправився на Майдан відстоювати честь та гідність народу. З іншого боку, Юрєц – персонаж-сокамерник Януковича, який відображає злочинне мислення попередньої влади. “Ніколи раніше не було настільки яскраво вираженого зіткнення Добра і Зла. Герої з однаковими іменами, але протилежними світоглядами, відображають конфлікт двох світів на Майдані – репресивної кримінальної групи та неймовірної жаги до світлого майбутнього”, – сказав пан Базів.

Представляючи книгу про свого брата, Сергій Вербицький сказав, що час не лікує від болі втрати, але вчить жити з ним. Він також підкреслив, що усі злочини, які призвели до людських жертв мають бути покарані.

За словами автора книги-реквієму, лютневі події 2014-го року стали найвидатнішою подією світової історії у XXI столітті. “Цей армагеддон, який триває й досі у формі російсько-українського збройного конфлікту, визначить вектор розвитку всього світу: або темні часи середньовіччя, або нова епоха Відродження”, – завершив Василь Базів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191721.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua