У Брюсселі відкрито представництво українського бізнесу

23 фев, 14:51

Український союз промисловців і підприємців відкрив представництво вітчизняного бізнесу у Брюсселі. Про це повідомив президент УСПП Анатолій Кінах.

«Ми ставимо перед собою великі і амбітні завдання  –  забезпечити розвиток української економіки шляхом залучення європейського досвіду та  інвестицій, технологій, налагодження прямих ділових контактів з європейськими партнерами, поступове  просування вітчизняних товарів на європейські, міжнародні  ринки. Всі ці ініціативи мають на меті на швидку модернізацію промисловості,  створення товарів з високою доданою вартістю та нових робочих місць в Україні», – зауважив А.Кінах.

Він повідомив, що представники УСПП у Брюсселі забезпечуватимуть прямий контакт українського бізнесу з європейськими колегами та офіційними структурами Європарламенту, Єврокомісії, допомагатимуть напрацьовувати спільні реформаторські ініціативи,  сприятимуть залученню України до програм розвитку малого і середнього бізнесу

«Важливою для нас  є співпраця з об’єднанням «BUSINESSEUROPE» - найбільшою організацією підприємців та роботодавців ЄС, в яку входить більше 40 національних асоціацій підприємців «старого світу». Наші європейські колеги готові ділитися і досвідом,  і технологіями. Також важливим є провадження широкої інформаційної політики щодо євроінтеграції України, її економічних можливостей», – повідомив президент УСПП.

Зараз найбільш актуальним для українського бізнесу є питання адаптації і підготовки вітчизняної промисловості до початку повноцінного функціонування Зони вільної торгівлі з ЄС, який стартує уже з 1 січня 2016 р. Часу залишилося вкрай мало, а більша частина нашої економіки досі не готова.  

«Цьому є цілий ряд пояснень – воєнні дії на сході, що спровокували  економічну, соціально-політичну кризу, невпорядкована державна промислова політика, занадто повільний хід реформ, відсутність яких ускладнює оновлення економіки.  Але навіть за умови соціально-економічної кризи важливо просувати українських виробників на ринки Європейського союзу – оскільки це єдиний шлях, який наразі існує для реального  прогресу та розвитку вітчизняної економіки», – вважає А.Кінах. 

Тісні контакти українського бізнесу з структурами ЄС мають прискорити  запровадження в Україні технічних і санітарних стандартів Європейського союзу, взаємне  визнання сертифікатів відповідності на продукцію, сприяння  в гармонізації податкового законодавства до положень і норм ЄС тощо.  

Представництво УСПП у Брюсселі працюватиме над  підготовкою бізнес-саміту, який відбудеться у Брюсселі 6-7 травня, а також до травневого саміту Східного партнерства у Латвії, в яких братимуть участь  представники українського бізнесу.  

«Саме таким чином, конкретними  діями, шляхом налагоджуванням контактів, партнерством з структурами Європарламенту і Єврокомісії,  вітчизняні ділові кола наповнюватимуть  змістом Угоду про асоціацію між Україною та ЄС та втілюватимуть її у життя. Адже саме зараз, на етапі надзвичайно важких випробувань,  важливо нести у світ інформацію про економічну перспективність України, про наші можливості і здобутки. Лише пряме спілкування і зав’язування нових партнерських відносин здатне стабілізувати економічну ситуацію в нашій державі та зміцнити віру українців у майбутнє», – вважає А.Кінах.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191766.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua