Скористалися репродуктивною медициною? Маєте можливість отримати податкову знижку за оплату таких технологій

23 фев, 15:02

Строк подання декларації для реалізації права на податкову знижку до 31 грудня 2015 року.
ДПІ у Голосіївському районі повідомляє, що до податкової інспекції можуть завітати громадяни, які мають на меті повернути собі у вигляді податкової знижки частину коштів, пов’язаних із певними видами витрат.
Так, наприклад, платник податку – резидент має право включити до податкової знижки оплату допоміжних репродуктивних технологій згідно з умовами,  встановленими законодавством, але не більше ніж сума, що дорівнює третині доходу у вигляді заробітної плати за 2014 рік та оплату вартості державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита.
Нагадуємо, податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, - це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених цим Кодексом (пп. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 Кодексу).
Відповідно до норм Податкового кодексу України громадяни, які зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи  за наслідками 2014 року, подають таку  декларацію до 1 травня 2015 року. При цьому, при реалізації платниками податку права на податкову знижку строк подання декларації до 31 грудня 2015 року (при відсутності обов’язку подання такої декларації).
ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191775.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua