Вчителю, долучись до кампанії декларування доходів громадян

24 фев, 13:53

Податкову декларацію про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2014 році, слід подати до 1 травня до податкових інспекцій за місцем реєстрації. Про це нагадують у Головному управлінні ДФС у Дніпропетровській області. Обов’язок із подання річної декларації про майновий стан і доходи виникає у разі:
- отримання окремих доходів, з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2014 року податок не утримувався;
- отримання доходів від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів (наприклад, дохід від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності);
- отримання іноземних доходів;
- отримання доходу від операцій з інвестиційними активами;
- якщо протягом такого податкового (звітного) року оподатковувані доходи нараховувалися (виплачувалися, надавалися) у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, платнику податку у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами двома або більше податковими агентами і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року у 2014 – 146160 грн.
Начальник управління доходів і зборів фізичних осіб ГУ ДФС у Дніпропетровській області Інна Андрущак закликає громадян задекларувати свої доходи та нагадує вчителям: якщо викладач-репетитор у 2014 році не був зареєстрований у якості самозайнятої особи , та надавав репетиторські послуги фізичним особам, він зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року, а також нарахувати і сплатити до бюджету податок з таких доходів за ставкою 15% та/або 17% в залежності від розміру бази оподаткування в календарному місяці. Репетитор, що забезпечує себе роботою самостійно, може сплачувати додаткові кошти для майбутнього пенсійного забезпечення.
До послуг репетиторства відноситься: догляд дітей дошкільного віку; підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових, дипломних робіт тощо.
Шановні вчителі! Будьте у всьому прикладом для своїх учнів, чесно та  свідомо виконуйте свій громадянський обов'язок, декларуйте доходи отримані від репетиторської діяльності.
Звертаю увагу, що в період деклараційної кампанії в податкових інспекціях  на декларантів чекатимуть у Центрах обслуговування платників. Саме тут Вам нададуть необхідну консультаційну допомогу та роз’яснення.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191833.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua