Наталія Бистра: Проведення аварійно-рятувальних робіт у повному обсязі на більшості територій Донецької та Луганської областей залишається неможливим

25 фев, 14:58

«На даний час проведення аварійно-рятувальних робіт  у повному обсязі на більшості територій Донецької та Луганської областей, все ще залишається неможливим. Терористи  активно обстрілюють населені пункти. Лише у Донецькій області зруйновано та пошкоджено близько 9,5 тисяч житлових будинків усіх форм власності», – повідомила керівник прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій Наталія Бистра під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.
Учора внаслідок  артобстрілу Авдіївки прямим влученням снаряду було пошкоджено будівлю, де розташована пожежно-рятувальна частина. Загиблих та постраждалих серед особового складу рятувального підрозділу немає.

За вчорашній день піротехніками було виявлено та вилучено 95 одиниць боєприпасів. Зокрема,  у Краматорську  на території садового кооперативу було виявлено бойовий елемент від касетного реактивного снаряду установки залпового вогню «Смерч».

Для  визначення спільно з місцевою владою обсягу проведення невідкладних робіт по  відновленню інфраструктури зруйнованих населених пунктів,  учора на схід України вирушив зведений загін Міжрегіонального центру швидкого реагування державної служби з надзвичайних ситуацій на чолі з начальником Центру, полковником Сергієм Біляєвим. Окрім моніторингу ситуації,  30 рятувальників та 6 одиниць техніки відвозитимуть населення з небезпечних територій та доправлятимуть гуманітарну допомогу постраждалим у результаті бойових дій.

У Міжрегіональному центрі швидкого реагування у місті  Ромни Сумської області,  вже сформована колона важкої інженерної техніки для проведення відновлювальних робіт. До складу колони входить 20 одиниць техніки, у тому числі  крани, екскаватори,  бульдозери.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191889.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua