Кількість біженців з окупованої території Донецькій області за останній місяць сягнула понад 9,5 тисяч осіб

27 фев, 14:12

Починаючи з 28 січня 2015 року, кількість  людей, які самостійно залишили населенні пункти тільки у Донецькій області, чи  яких евакуювали рятувальники, місцева влада та волонтери  сягнула понад 9,5 тисяч осіб, серед яких 2 тисячі дітей та 150 інвалідів. “Тільки  за два останніх  дні до транзитних пунктів у Слов’янську та Костянтинівці, а також до регіонального штабу в Донецькій області звернулось  345 людей, що залишили  прифронтові території, серед них -  15 дітей  дошкільного віку та 5  осіб, що не можуть самостійно пересуватись”, – повідомила керівник прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій Наталія Бистра під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Рятувальники разом з комунальними службами продовжують проводити роботи з відновлення систем життєзабезпечення зруйнованих населених пунктів на звільнених територіях Луганської та Донецької областей. У повному обсязі ремонтними бригадами вже відновлено газопостачання та електропостачання у місті Світлодарськ. Триває робота щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Маріуполі (мікрорайон «Східний).

Наталія Бистра додала, що загалом за добу у Луганській та .Донецькій областях піротехніками обстежено 5,5 гектарів території, виявлено та знешкоджено  48 вибухонебезпечних предметів,  серед яких мінометні міни та реактивні боєприпаси. “На цей час терористами вже знищено 126 будівель держслужби з надзвичайних ситуацій у Донецькій та Луганській областях, 34 одиниці техніки, 73 тисячі одиниць майна рятувальних підрозділів, а загальна сума збитків сягає за 900 мільйонів гривень. Незважаючи на це, рятувальники державної служби з надзвичайних ситуацій продовжують ліквідовувати пожежі та наслідки  надзвичайних ситуацій”, – додала Бистра.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/191961.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua