Олексій Резніков: Київрада збільшить матеріальну допомогу учасникам АТО до 93,5 мільйонів гривень

04 мар, 14:37

4 березня Київрада розгляне питання збільшення матеріальної допомоги учасникам АТО з 60 до 93,533 мільйонів гривень. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заявив секретар Київської міської ради Олексій Резніков. Згідно проекту рішення, ці кошти передбачені на фінансову допомогу самим учасникам АТО, членам сімей загиблих, а також щомісячну адресну допомогу київським бійцям для покриття витрат на оплату ними житлово-комунальних послуг. «Ще 3,5 мільйонів гривень буде виділено на надання соціально-психологічної реабілітації киянам-учасникам АТО. Ця стаття взагалі була відсутня при формуванні видатків програми на цей рік», – зазначив секретар Київради. Крім того, більш ніж удвічі збільшено фінансування на протезування інвалідів-учасників АТО, забезпечення їх засобами пересування, реабілітації – до 16,395 мільйонів гривень. Відповідний проект рішення про збільшення фінансування був підтриманий на засіданні профільної постійної комісії Київради.

З огляду на мораторій на відведення ділянок під забудову при відсутності детального плану території, Олексій Резніков окреслив шляхи виділення земельних ділянок учасникам АТО. Серед варіантів – шукати землі, що вже мають відповідний план, шукати гроші на розробку плану території за рахунок місцевої громади спеціально для учасників АТО, і так само родин Героїв Небесної Сотні, чи знаходити інвесторів для таких цілей.

Олексій Резніков розповів також про створення робочої групи з депутатів Київради, яка проводитиме моніторинг цін на соціально значущі продукти, такі як хліб, борошно, крупи, цукор тощо. Після отримання даних моніторингу відбудеться зустріч з торгівельними операторами щодо можливості максимального стримування цін на такі продукти. І зазначив, що ціни пов’язані із курсом валют, проте не слід піддаватися паніці, адже запасів цукру, солі та гречки вистачає. «Перехідні залишки цукру з минулого року – 300 тисяч тонн, ще 2 мільйони тонн вироблено цього року. Стосовно солі, її теж досить. І гречки зібрали 167 тисяч тонн», – додав секретар Київради.

Олексій Резніков анонсував одне з революційних питань, яке буде обговорюватись на засіданні Київради 4 березня, – спрощення процедури відведення земельних ділянок, що полегшить киянам процес звернення до адміністративних установ та має виключити з процесу корупційну складову.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192133.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua