Голосіївські «підакцизники» сплатили до бюджету понад 7,7 млн грн.

05 мар, 08:28

Про це повідомили фахівці сектору контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві.
Як повідомили фіскали, з початку поточного року платниками акцизного податку перераховано до місцевого бюджету понад 7,7 мільйонів гривень. При цьому, найбільші надходження від сплати цього податку становлять кошти, сплачені за роздрібну торгівлю нафтопродуктів та скрапленого газу.
Водночас, за вказаний період значно збільшились надходження із ввезених на митну територію України підакцизних товарів. Так, надходження від імпортерів підакцизної продукції склали майже 30 тис. грн. Варто відзначити, що станом на 01.03.2015 у Голосіївському районі зареєстровано 1 діючий виробник підакцизної продукції та 2 діючих імпортери.
Податківці також відзначили, що упродовж вказаного періоду ДПІ у Голосіївському районі взято на облік 144 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.
Нагадуємо, Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» з 1 січня 2015 року введено акцизний податок з реалізації через роздрібну мережу підакцизних товарів, який сплачується до місцевого бюджету.
Платниками цього податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізовують безпосередньо громадянам такі товари як пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн і промислові замінники тютюну, нафтопродукти, скраплений газ, альтернативне паливо.
ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192144.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua