У Голосієво 80 підприємств оцінили переваги застосування податкового компромісу

05 мар, 08:28

Про це йшлося під час зустрічі із платниками у податковій інспекції Голосіївського району столиці.
«На сьогодні до Голосіївської податкової інспекції надійшло 80 заяв від підприємств, які оцінили переваги застосування податкового компромісу, - повідомила під час зустрічі із платниками податків заступник начальника ДПІ у Голосіївському районі Світлана Поліщук.
«Пішовши на компроміс, підприємці сплатили лише частину завчасно незадекларованих платежів або неузгоджених податкових зобов’язань з податку на прибуток та податку на додану вартість за ставкою 5% замість 100%», ¬– зазначила вона і наголосила, що завдяки цій унікальній можливості платникам податків вдалося уникнути юридичної відповідальності за заниження податкових зобов’язань з податків на прибуток та додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року.
«Окрім того, завдяки злагодженій співпраці податківців та тієї частини платників, до яких уже застосовано механізм компромісу, до бюджету додатково надійшло більше, ніж 3 мільйони гривень», – відзначила заступник.
Зустріч пройшла у формі конструктивного діалогу, під час якого платники отримали відповіді на всі цікавлячі їх питання. Зокрема, про особливості заповнення уточнюючих розрахунків і складання заяви на застосування податкового компромісу, а також про порядок зарахування сплачених за компроміс коштів.
Підсумовуючи, Світлана Володимирівна нагадала, що розповсюджується компроміс виключно на факти заниження податкових зобов’язань з податку на додану вартість (у зв’язку із завищенням податкового кредиту) та податку на прибуток (у зв’язку із завищенням витрат, що враховуються при визначені об’єкта  оподаткування).
Платники, які виявляють бажання досягти податкового компромісу, можуть звертатися до районної ДПІ, що знаходиться на вулиці Жилянській, 23. Більш детальна  інформація за тел.: 591-61-48, 591-61-38.
ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192145.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua