Чи обов’язково нараховувати та сплачувати мінімальний ЄСВ за таких працівників: інвалід - пенсіонер; інвалід, якому за станом здоров’я дозволено працювати 4 години в день?

05 мар, 08:29

Роз’яснюють фахівці податкової інспекції Голосіївського району.
Податківці Голосіївського району інформують платників податків району про вимоги щодо нарахування єдиного внеску не менше мінімального розміру. Так, за їх словами, нарахування  ЄСВ не стосуються:
- винагород за договорами цивільно-правового характеру;
- заробітної плати з джерела не за основним місцем роботи;
- заробітної плати працівника інваліда, який працює на підприємстві, установі або в організації, де застосовується ставка 8,41%;
- заробітної плати працівників підприємств та організацій всеукраїнських громадських організацій інвалідів, зокрема товариств УТОГ та УТОС, в яких кількість інвалідів становить не менш як 50 відсотків загальної чисельності працюючих, і за умови, що фонд оплати праці таких інвалідів становить не менш як 25 відсотків та суми витрат на оплату праці встановлюється у розмірі 5,3 відсотка визначеної пунктом 1 частини першої статті 7 Закону № 2464 бази нарахування єдиного внеску;
- заробітної плати працівників підприємств та організацій громадських організацій інвалідів, в яких кількість інвалідів становить не менш як 50 відсотків загальної чисельності працюючих, і за умови, що фонд оплати праці таких інвалідів становить не менш як 25 відсотків та суми витрат на оплату праці встановлюється у розмірі 5,5 відсотка визначеної пунктом 1 частини першої статті 7 Закону № 2464 бази нарахування єдиного внеску для працюючих інвалідів.
Дана норма передбачена Законом України від 08.07.2010 року № 2464  «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями.
Нагадуємо, також, що для платників в органах ДФС створені умови для зручного звітування з ЄСВ в електронному вигляді за допомогою мережі Інтернет. Отримати інформацію щодо цього можна у Центрі обслуговування платників, що знаходиться у стінах ДПІ у Голосіївському районі.
ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192146.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua