Київською міською радою прийнято рішення про місцеві податки і збори та акцизний податок відповідно до змін законодавства, запроваджених у 2015 році

05 мар, 08:38

Відповідно до змін, внесених до Податкового кодексу України та на виконання вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Київською міською радою прийнято рішення № 58/923 від 28.01.2015р. «Про встановлення місцевих податків і зборів у м. Києві та акцизного податку». Відповідно до прийнятого рішення вирішено установити в м.Києві місцеві податки і збори, які складаються з:
• Податку на майно, який включає - податок на нерухоме майно, відмінне за земельної ділянки; транспортний податок; плату за землю;
• Єдиного податку для суб’єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування та віднесені до І та ІІ групи платників єдиного податку у такому розмірі: для першої групи платників єдиного податку - 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового Сзвітного) року; для другої групи платників - 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.
• Туристичного збору;
• Збору за місця для паркування транспортних засобів.
 Також установлено для підакцизних товарів (в частині реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів), реалізованих в м. Києві відповідно до підпункту 213.1.9 пункту 2І3.1 статті 213 Податкового кодексу України, ставку акцизного податку у розмірі 5 відсотків від вартості (з податком на додану вартість).
 Вказаним рішенням затверджено відповідні Положення для місцевих податків.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м.Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192152.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua