Кількість учасників податкового компромісу на Нікопольщині зростає

06 мар, 13:01

З моменту запровадження цієї процедури – 17 січня поточного року 6 суб'єктів господарювання Нікопольщини виявили бажання застосувати механізм податкового компромісу на загальну суму 5,3 млн.грн. З них з ПДВ на 2,9 млн.грн. та 2,4 млн.грн. податку на прибуток. Загальна сума 5-ти відсоткової сплати, на яку подали платники відомості, складає понад 263,1 тис.грн., із них ПДВ -143,5 тис.грн, податок на прибуток – 119,6 тис.грн. Про це повідомив за результатами зустрічі з представниками бізнесу начальник Нікопольської ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області Володимир Джавун.
– Маємо не тільки перших учасників компромісу з державою, а й суми, які вже сплачені до бюджетів внаслідок реалізації цього механізму. Перші майже 253 тисяч гривень надійшли до бюджету. Якщо на початок лютого місяця кількість учасників податкового компромісу не перевищувала 2, то за останні дні їхнє число значно зросло – наголосив Володимир Джавун.
Він підкреслив, що активізації процесів досягнення податкового компромісу серед нікопольських платників сприяли чіткі норми законодавства, критерії, запропоновані державою, та налаштованість самих представників бізнесу почати діяльність з "чистого аркуша", сплативши лише 5% від несплачених податків на прибуток та ПДВ, а решта 95% у разі досягнення податкового угоди вважаються погашеними.
Щодо нікопольської "географії" податкового компромісу, то серед них є підприємства міст Марганець, Орджонікідзе та Нікополь. Впевнений, що кількість учасників, до 16 квітня 2015 року буде лише зростати, – відзначив Володимир Джавун.
Під час зустрічі з представниками бізнесу активно обговорювались положення Податкової реформи. Зокрема, Володимир Джавун детально зупинився на запровадженні електронного адміністрування ПДВ, наголосивши що це є суттєвим кроком на шляху до детінізації економіки, яке дасть змогу ефективно боротися з "податковими ямами" і наповнити бюджет, а для платників – спростити ведення бізнесу.
Також не обійшли стороною і питання нарахування та сплати єдиного соціального внеску, детінізації заробітної плати.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192208.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua