Заява Гонтаревої про неповернення 77 млрд кредитів рефінансування має розслідувати ГПУ - Гриценко

10 мар, 07:39

Заява голови НБУ Гонтаревої, яка прозвучала під час виступу в парламенті, про 77 мільярдів неповернених кредитів рефінансування банків у 2008-2009 роках - це фактично заява про скоєння злочину. Про це в ефірі «Шустер LIVE» заявив лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

«У парламенті звітувала голова Нацбанку. Вона назвали факти – абсолютно конкретні . За її словами, у 2008-2009 роках банки не повернули 77 млрд грн кредитів рефінансування. Це фактично заява про скоєння злочину. Генпрокурор Шокін повинен негайно порушити кримінальне провадження по факту цієї заяви», - сказав він.

Гриценко пояснив, що 77 млрд грн. за тодішнім середньозваженим курсом – це 11 млрд доларів. «Тоді керував Нацбанком Стельмах. Президентом був Ющенко. Яким банкам видавали гроші на рефінансування відомо. Перемножте зараз на курс 30. Треба повернути вкрадені в людей гроші,  а не розказувати казки, що за рахунок людей треба проводити реформи», – наголосив Гриценко.

«Генпрокурор Шокін повинен взяти за зябра і Стельмаха,  і ті банки, які не повернули гроші , і тих, хто Стельмаху давав добро на це рефінансування», - підкреслив політик.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192235.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua