Які особливості реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі у період тестового режиму? Як застосовувати систему електронного адміністрування ПДВ після закінчення тестового режиму?

10 мар, 13:12

З 1 лютого 2015 року обов’язковій реєстрації в ЄРПН підлягають всі податкові накладні, сформовані за операціями, датованими починаючи з 1 лютого 2015 року, в тому числі податкові накладні, складені за операціями з постачання товарів/послуг, які звільнені від оподаткування, а також податкові накладні, що не надаються покупцю, а також незалежно від суми ПДВ, вказаній в такій податковій накладній. Розрахунок коригування до таких податкових накладних також обов’язково реєструється в ЄРПН.
Період з 1 лютого до 1 липня 2015 р. є перехідним періодом, протягом якого реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування здійснюється без обмеження сумою податку, обчисленою за формулою згідно з пунктом 200 1.3 статті 200 1 Податкового кодексу України.
Отже, протягом дії тестового режиму системи електронного адміністрування ПДВ відсутні обмеження щодо реєстрації в ЄРПН податкових накладних/розрахунків коригування.
Починаючи з 1 липня 2015 р., податкові накладні підлягають реєстрації з дотриманням вимог щодо наявності зазначеної суми.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192264.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua