Речник Генштабу АТО: Бойовики порушують режим припинення вогню

11 мар, 14:46

Бойовики продовжують порушувати режим припинення вогню. Про це повідомив речник Генштабу Збройних Сил України Владислав Селезньов під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. За його даними, два обстріли зафіксовані у населених пунктах Кримське та Сокольники – саме там розміщені опорні пункти сил АТО. На Донецькому напрямку зафіксовано 24 випадки порушення припинення вогню. «Бойовики відкривали вогонь по наших позиціях, які розташовані в районі населених пунктів Авдіївка, Опитне, Піски, Невільське, а також в районі шахти Дутівська. Вогонь вівся з автоматичних гранатометів, кулеметів, зі стрілецької зброї, а також з використанням мінометів», – зазначив Владислав Селезньов.

На Артемівському напрямку за минулу добу зафіксовано п’ять фактів порушення режиму тиші. Бойовики зі стрілецької зброї відкривали вогонь на наших позиціях в районі населеного пункту Лозове, в районі Майорська працював снайпер. Також з автоматичного гранатомету були обстріляні наші позиції в районі населеного пункту Новгородське.

За даними речника Генерального Штабу, за останню добу внаслідок обстрілів сил АТО Україна втратила одного військовослужбовця, ще четверо отримали поранення різного ступеня важкості.  Загалом наразі у шпиталях перебуває 408 військовослужбовців, 15 з них – у важкому стані.

Речник Генштабу АТО також повідомив, що поточну ситуацію в зоні АТО міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак обговорить із делегацією підкомітету з питань оборони Конгресу бюджетних асигнувань Конгресу США на чолі з конгресменом Родні Фрелінгайзеном, що відвідає Київ цього тижня. «Сторони також визначать напрями надання допомоги Збройним Силам України», -  зазначив Владислав Селезньов.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192339.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua