Наталія Бистра: з початку року на території Донецької та Луганської областей вилучено та знешкоджено більше 1600 одиниць боєприпасів

11 мар, 14:46

У східних регіонах України продовжуються роботи з відновлення життєзабезпечення населення в містах та селищах, що найбільше постраждали від дій терористів. Станом на сьогодні, відновлено електропостачання та частково водопостачання у селищі Новотошківка Попаснянського району, ведуться роботи щодо відновлення частково відключеного газопостачання в місті Попасна та селищі міського типу Станиця-Луганська. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомила керівник прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій Наталія Бистра.

Наразі, на контрольованій Урядом території Луганщини залишився один населений пункт, у якому поки немає електроенергії — це селище Троїцьке Попаснянського району. Повністю без газопостачання залишаються селища Трьохізбенка, Кряківка, Сокольники.

В Донецькій області вихідними днями були проведенні ремонтно-відновлювальні роботи у містах Красногорівка та Артемівськ, продовжуються роботи на другій повітряній лінії електропередачі з міста Ясинувата.

Речниця ДСНСУ наголосила, що аварійно-відновлювальні бригади працюють у тісній взаємодії з піротехнічними підрозділами. Так, лише за три дні піротехніками державної служби з надзвичайних ситуацій було обстежено близько 3 гектарів території Донецької та Луганської областей та знешкоджено  6 боєприпасів.

За словами Наталі Бистрої, на сьогоднішній день, масового переміщення громадян зі східних регіонів України не спостерігається. Натомість, щодня до транзитних пунктів, а також до регіональних штабів, звертаються за допомогою люди, що самостійно залишають небезпечні території. Так, з початку функціонування транзитних пунктів у містах Слов’янськ і Костянтинівка, там була надана допомога 4,5 тисячам людей, з них 768 дітям і 108 людям з обмеженими можливостями.

Місцева влада та рятувальники продовжують надавати допомогу людям, що залишились на територіях Луганської та Донецької областей. Так, днями аварійно-відновлювальною групою Мобільного рятувального центру Сергія Лавриненка, спільно з представниками товариства Червоного Хреста України, місцевим мешканцям міста Попасна було доставлено більше 4 тонн гуманітарної допомоги.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192340.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua