Володимир Демчишин: Опалювальний сезон буде завершено наприкінці березня

12 мар, 14:54

Протягом березня українські обласні ради приймуть рішення щодо завершення опалювального сезону. В Одеській, Херсонській та Миколаївській областях опалювальний сезон може бути завершений вже 15 березня, а в інших частинах країни до кінця місяця. Про це заявив Міністр енергетики та паливної промисловості України Володимир Демчишин під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. “Протягом місяця споживається понад 1 млрд кубометрів газу за ціною $280-300. В умовах збройного конфлікту та економії енергоресурсів, ми маємо дуже ощадливо відноситись до нашого енергоспоживання,” – зазначив Володимир Демчишин.

Пан Демчишин також розповів, що міністерству вдалося сплатити заробітні плати шахтарям за грудень. “Ми очікуємо в найближчі дні кошти від боржників державного підприємства “Вугілля України”, які дозволять розпочати виплатити понад 50% січневого фонду”, – пояснив міністр. Водночас Володимир Демчишин ще раз наголосив, що у результаті програми реорганізації вугільної промисловості, будуть закриватися лише ті шахти, що повністю вичерпали свої резерви. Решта отримає додаткові інвестиції на модернізацію інфраструткури.

Міністр також анонсував перспективні заходи з децентралізації вугільної промисловості. Зокрема, українські шахти зможуть отримати можливість розвивати локальний збут вугілля. Водночас Демчишин висловився за ліквідацію “Вугілля України” у майбутньому, щоб зменшити залежність від централізованого збуту.

Наостанок міністр розповів про наступний раунд переговорів між Україною, Росією та Європейським Союзом щодо поставок газу , який заплановано на 20 березня у Брюсселі. Окрім ціни та об’ємів поставок планується обговорення вартості транзиту через Україну. “Ми сподіваємось збільшити ставку принаймні на 30%, що дозволить покрити операційні витрати, а також інвестувати в модернізацію усієї енергосистеми. Також ми добиватимемось, щоб ціна російського газу для України були нижчою за $250 за 1 000 кубометрів”, – підсумував Володимир Демчишин.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192379.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua