Речник Генштабу АТО: Ситуація в зоні АТО залишається вкрай напруженою

12 мар, 14:56

Ситуація в зоні АТО залишається вкрай напруженою через порушення режиму припинення вогню: за останню добу сепаратисти обстріляли сили АТО 49 разів. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі  повідомив речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

«Із 49 зафіксованих обстрілів, шість зроблено з артилерії, 17 разів – з мінометів. На Луганському напрямку зафіксовано три обстріли та одне бойове зіткнення в районі Довгого на річці Сіверський Донець», – зазначив Владислав Селезньов.

За словами речника Генштабу ЗСУ, на Донецькому напрямку зафіксовано 26 порушень режиму припинення вогню. Обстріли зафіксовані в районі населених пунктів Авдіївка, Опитне, Водяне, Піски.

«На Артемівському напрямку терористи відкрили вогонь по позиціям сил АТО 11 разів, в районі населених пунктів Луганське, Лозове, Майорське та Ленінське», – повідомив речник Генштабу ЗСУ. За його даними, на півдні зафіксовано вісім обстрілів в районі населеного пункту Широкине, де сили АТО стримують атаки терористів. «У цій місцевості  обстріл вівся зі стрілецької зброї, мінометів та автоматичних гранатометів»,- уточнив Владислав Селезньов.

За даним речника Генштабу, суспільно-політична і гуманітарна обстановка в зоні проведення АТО та районах, що з нею межують залишається складною через регулярні порушення домовленостей про припинення вогню з боку бойовиків, дефіцит товарів першої необхідності, значні руйнування соціальної сфери та об’єктів житлово-комунального комплексу.

Ситуація ускладнюється ще й через обмеження з боку бойовиків доступу представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до низки населених пунктів на сході України, а також прикордонної зони.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192381.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua