Видача готівки під звіт працівнику ФОП

13 мар, 11:36

ГУ ДФС у Дніпропетровській області рекомендує фізичним особам – підприємцям при здійсненні видачі готівки на відрядження або під звіт оформлювати первинні документи, дотримуючись вимог частини другої ст. 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».
Видача готівки з кас проводиться за видатковими касовими ордерами (додаток 3) або видатковими відомостями. Документи на видачу готівки мають підписувати керівник і головний бухгалтер або працівник підприємства, який на це уповноважений керівником. До видаткових ордерів можуть додаватися заява на видачу готівки, розрахунки тощо.
Пунктом 4.2 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 15 грудня 2004 року №637 передбачено, що підприємці касової книги не ведуть.
До підприємницької діяльності фізичних осіб застосовуються нормативно-правові акти, які регулюють підприємницьку діяльність юридичних осіб, якщо інше не встановлено законом або не випливає із суті відносин.
Первинні документи можуть бути складені на паперових або машинних носіях і повинні мати такі обов’язкові реквізити:
- назву документа (форми);
- дату і місце складання;
- назву фізичної особи – підприємця, від імені якого складено документ;
- зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру господарської операції;
- посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення;
- особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.
Звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, подається до закінчення п’ятого банківського дня, що настає за днем, у якому платник податку завершує таке відрядження або завершує виконання окремої цивільно-правової дії за дорученням та за рахунок податкового агента платника податку, що надав кошти під звіт.
Законодавством чітко не визначено форми документів, які повинні складати фізичні особи – підприємці при видачі коштів на відрядження або під звіт. Тож, ГУ ДФС у Дніпропетровській області рекомендує фізичним особам – підприємцям при здійсненні видачі готівки на відрядження або під звіт оформлювати первинні документи.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192399.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua