Пинзеник сумнівається в ефективності адміністративних заходів НБУ щодо курсу гривні

13 мар, 13:30

Працювати потрібно над зменшенням боргів і дефіциту бюджету.

Низка обмежень на валютному ринку, запроваджених Національним банком України 3 березня, не розв’яже проблеми курсових коливань гривні. Таку думку висловив народний депутат (депутатська група УДАР) Віктор Пинзеник.
«Адміністративні дії не вирішують проблеми, оскільки не зачіпають причин її появи. У кращому разі вони створюють ілюзію рішень, заганяючи проблему вглиб і посилюючи її», – відзначив Пинзеник.
Нардеп наголосив, що для зниження курсових ризиківпотрібно зменшити дефіцит бюджету.
«Зовнішня торгівля перестала бути чинником тиску на курс. Залишилося два фактори – борги та дефіцит бюджету. У принциповому плані важливий останній. Бо саме величезний розмір дефіциту зумовлює тиск на НБУ для його фінансування. Тому без його радикального зменшення курс буде завжди під загрозою», - пояснив Пинзеник.
Нагадаємо, 3 березня НБУ продовжив низку старих та запровадив деякі нові обмеження, котрі стосуються використання валюти на внутрішньому ринку та у зовнішніх розрахунках, ухваливши відповідні постанови (№160 і №161). У НБУ розраховують, що ці заходи дадуть змогу стабілізувати валютний ринок і курс гривні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192420.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua