Правильне заповнення реквізитів платіжного доручення на поповнення рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ

16 мар, 08:23

ГУ ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що сплата нарахованих сум ПДВ по податкових деклараціях з ПДВ починаючи з лютого 2015 року/ І квартал 2015 року - проводиться з рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ.

На 13 березня 2015 року наявні непоодинокі факти невірного заповнення платниками платіжних доручень на поповнення рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ, що призводить до ненадходження коштів на такий електронний рахунок.
З метою упередження ненадходження сум ПДВ, як на електронний рахунок так і в подальшому до бюджету, упередження відповідальності платників, надаємо для використання ЗРАЗОК платіжного доручення на поповнення рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ.

Крім того, повідомляємо, що платіжне доручення на поповнення рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ оформляється платником за формою, наведеною в додатку 2 до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженій Постановою НБУ №22 від 21.01.2004. Реквізити в полях платіжного доручення заповняються згідно з вимогами щодо заповнення реквізитів розрахункових документів, що викладені в додатку 8 до    Інструкції №22.
 
 ПДВ-рахунок відкрито Державною казначейською службою України кожному платнику податку згідно Реєстру платників ПДВ.
 Про відкриття ПДВ-рахунку та реквізити ДФС України поінформовано платників податку на додану вартість шляхом направлення на електронну адресу, що вказана в укладеному договорі про визнання електронних документів, «ЕЛЕКТРОННОГО ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ВЗЯТТЯ РАХУНКІВ НА ОБЛІК В ОРГАНАХ ДФСУ ЗА ДАНИМИ, ОТРИМАНИМИ ВІД БАНКІВ ТА ІНШИХ ФІНАНСОВИХ УСТАНОВ».
 У разі відсутності Повідомлення про відкриття ПДВ-рахунку та за додатковою інформацією слід звертатися до ЦОП при ДПІ за місцем реєстрації платника.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192441.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua