Реалізація права на звернення - законний інтерес громадян

17 мар, 14:41

Важливе місце в системі засобів захисту прав, свобод та законних інтересів громадян посідає реалізація їх права на звернення. Статтею 40 Конституції України визачено, що громадяни України мають право звертатися до органів державної влади, місцевого самоврядування та інших установ щодо реалізації своїх прав і законних інтересів та скарг про їх порушення.
До ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві протягом січня-лютого 2015 року надійшло 6 письмових звернень громадян, що на 2 звернення менше, ніж за відповідний період 2014 року.
Актуальні питання, з якими громадяни звернулися до ДПІ у січні – лютому 2015 року стосувались:
-  інформування про ухилення від сплати податків – 2 звернення, у 2014р. – 1 звернення ;
-  податок на доходи фізичних осіб – 2 звернення, у  2014р. – 1;
-  єдиний соціальний внесок – 1 звернення, у 2014р. – 1;
-  реєстраційні номери облікових карток платників податків – 1 звернення;у 2014р. – 2 звернення.
Таким чином спостерігається тенденція щодо збільшення звернень громадян стосовно питань про ухилення від сплати податків, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Серед фізичних осіб, які письмово звернулись до інспекції виключно громадяни, соціальний стан яких не визначено.
Інформацію про проведення особистого прийому громадян керівниками та іншими посадовими особами ДПІ, графіки прийому громадян розміщено на інформаційних стендах у Центрі обслуговування платників та суб-сайті ГУ ДФС у м. Києві у розділі ДПІ.
З початку року ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві проведено 1 сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань звернень громадян.
Питання, з якими звертались запитувачі під час телефонного спілкування, стосувались: порядку розгляду звернень громадян та порядку подання звернення. За результатами проведеної прямої телефонної лінії на усні запитання надано усні роз’яснення.
ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192553.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua