Податкова знижка для громадян – важливий аспект деклараційної кампанії

19 мар, 08:19

"Протягом січня-лютого поточного року із загальної кількості поданих декларацій про майновий стан та доходи понад 30 відсотків були подані мешканцями Шевченківського району столиці задля отримання податкової знижки.  За результатами проведених розрахунків, із задекларованих таким чином 18 мільйонів гривень сума до повернення раніше сплаченого податку на доходи фізичних осіб склала близько 580 тисяч гривень"  - повідомив заступник начальника ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві Олександр Зайченко.
Як зазначив Олександр Петрович у ході зустрічі із представниками ЗМІ, податкова знижка надається на оплату за навчання, за договорами довгострокового страхування життя, за іпотечними кредитами на придбання доступного житла, а також витрати з усиновлення дітей та інші. Право на отримання податкової знижки діє не тільки у період з 1 січня до 1 травня, а й  упродовж усього року.
"Хочу наголосити, що для того, щоб подати декларацію, не обов'язково особисто йти до податкової інспекції. Достатньо лише обрати розділ на веб-порталі Державної фіскальної служби "Декларування "он-лайн". Для дистанційного звітування потрібно програмне забезпечення і ключі електронного цифрового підпису. Все це можна отримати безкоштовно у органах державної фіскальної служби.
У свою чергу, ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві забезпечує усі умови, для того, щоб задекларувати доходи люди могли зручно, комфортно і швидко. Всю необхідну інформацію і допомогу громадяни можуть отримати безпосередньо у Центрі обслуговування платників.
Традиційно у період кампанії декларування Центр обслуговування платників працює у посиленому режимі. Кожен відвідувач ЦОПу може подати звітність, проконсультуватися стосовно правильності її заповнення або отримати будь-яку іншу послугу не тільки у будні, але й у суботу з 9.00 до 16.00.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ ДФС у  м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192613.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua