Кожен громадянин має право на доступ до публічної інформації

20 мар, 14:50

Відкритість та доступність публічної інформації є свідченням прозорої роботи органів державної влади та сприяє збільшенню довіри суспільства до територіальних органів ДФС України та підвищенню їх іміджу.

В ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві значна увага приділяється забезпеченню доступу до публічної інформації. Так, за період січень-лютий 2015 року до ДПІ надійшло 11 запитів на публічну інформацію, в т.ч. від юридичних осіб – 4, від фізичних осіб – 6, представників засобів масової інформації – 1. При цьому, надійшли виключно письмові запити.

Запити стосувались інформації щодо наявності податково боргу, щодо стану прийняття податкової звітності, ставок єдиного податку, існування розбіжностей у податковому обліку ПДВ, стосовно діяльності ДПІ та кошторису за 2012-2015рр.

Кожен запит ретельно та уважно розглядається працівниками ДПІ. Відповідь надається у спосіб, обраний запитувачем та у визначений законодавством термін, тобто протягом п’яти робочих днів з дня надходження запиту до ДПІ.

За період січень-лютий 2015 року ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві проведено 1 сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань розгляду запитів на публічну інформацію. За результатами проведеного телефонного зв’язку «гаряча лінія» кожен кореспондент отримав вичерпі роз’яснення.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує усім платникам податків, що згідно із вимогами Закону України «Про доступ до публічної інформації», з порядком складання та подання запиту на інформацію, можна ознайомитись на інформаційних стендах в приміщенні ЦОП, а також на суб-сайті ГУ ДФС у м. Києві.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192699.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua