Застосування РРО : зміни 2015

20 мар, 14:51

З 1 січня 2015 року в Україні почало діяти законодавство, згідно якого підприємці – платники єдиного податку 2 та 3 груп, повинні в подальшому використовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій. Платники єдиного податку 3 групи повинні почати використовувати РРО вже з 1 липня 2015 року, а «єдинщики» на 2-й групі – з 1 січня 2016 року. Про це повідомив під час семінару співробітник ГУ ДФС у Дніпропетровській області Геннадій Мажаєв. «При цьому, форма звітності для таких платників не змінюється » - підкреслив Геннадій Мажаєв. Під час семінару акцентовано увагу, що застосування РРО вищевказаними платниками вводиться не для додаткового контролю за діяльністю підприємців, а для захисту споживачів та контролю за роздрібними операціями, які здійснюються за готівку.
Директор асоціації «УкрЕКК» Борис Сидоренко, виступаючи на семінарі, підкреслив, що використання РРО - це єдина загальносвітова практика, яка використовується, в тому числі у Європі для контролю за готівковими операціями. «Одним з умов підписання асоціації України з Євросоюзом стало обов’язкове впровадження «єдинщикам» реєстраторів розрахункових операцій. Наприклад, в Італії, якщо покупець товарів чи послуг вийшов з товаром, але без чеку – він може бути оштрафований разом із продавцем» - роз’яснив суть введення РРО Борис Сидоренко.
Також, Геннадій Мажаєв зосередив увагу підприємців, на тому  пояснив, що платники єдиного податку другої і третьої (фізичні особи - підприємці) груп, крім визначених у пункті 296.10 Податкового Кодексу, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО, з дати початку застосування РРО до 1 січня 2017 року звільняються від проведення відповідно до норм цього Кодексу перевірок з питань дотримання порядку застосування РРО.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192700.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua