Здаєте нерухомість в оренду – обов’язково декларуйте доходи

20 мар, 14:58

ДПІ у Кіровському  районі м.Дніпропетровська  нагадує ,доходи, отримані від надання нерухомого майна в оренду іншим громадянам, необхідно обов’язково задекларувати. Громадянин, який здає свою квартиру, будинок, кімнату або іншу нерухомість в оренду чи суборенду, житловий найм чи піднайм іншій фізичній особі,  відповідальний за нарахування та сплату податку на доходи фізичних осіб до бюджету.
Отже, громадянин-орендодавець зобов’язаний самостійно нарахувати та сплатити податок на доходи фізичних осіб до бюджету в 2015 році за ставками 15 відсотків та 20 відсотків (в 2014 році 15 відсотків та 17 відсотків),  в залежності від суми доходу. Податок сплачується щокварталу, протягом 40 календарних днів, наступних за останнім днем звітного кварталу.
Загальна сума отриманого доходу та сплаченого протягом звітного року податку відображаються у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.
У разі нотаріального посвідчення договору оренди, нотаріуси  зобов’язані надіслати інформацію про такий договір до відповідного органу Державної фіскальної служби за адресою орендодавця. Крім того, ріелтери повідомляють про укладені за їх посередництвом договори про оренду нерухомості до органу Державної фіскальної служби за місцем своєї реєстрації.
Закликаємо платників сумлінно виконати свій громадянський обов’язок та своєчасно подати декларації.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192704.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua