Нюанси сплати акцизного податку з роздрібного продажу нафтопродуктів

23 мар, 08:37

Податковим кодексом України передбачена єдина ставка податку - 5 %.
Податківці Голосіївського району доводять до відома платників подробиці щодо сплати акцизного податку з роздрібного продажу нафтопродуктів :
1. Незалежно від наявності прийнятих місцевими радами рішень, Податковим кодексом України передбачена єдина ставка податку - 5 %. Сума ПЗ з акцизного податку становитиме:
ПЗа = ФРЦ: 105x5, де ФРЦ - фактична роздрібна ціна, за якою реалізують нафтопродукти.
Сума ПЗ з ПДВ (ПЗпдв) становитиме:
ПЗпдв = (ФРЦ - Пза) : 120 х 20.
2. Через мережу АЗС здійснюється роздрібний продаж нафтопродуктів кінцевому споживачеві (п. 2 Правил № 1442 та ДСТУ 4303:2004 «Роздрібна та оптова торгівля. Терміни та визначення понять»), такі операції є об'єктом оподаткування акцизним податком відповідно до пп. 213.1.9 ПКУ.
3. Податкові зобов'язання зі сплати 5% акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів виникають у особи, яка безпосередньо здійснює відпуск нафтопродуктів з колонок через мережу заправних комплексів (АЗС) безпосередньо споживачам, незалежно від умов продажу нафтопродуктів та форми розрахунків (готівкова, безготівкова), під час здійснення розрахункових операцій.
4. Платником податку з роздрібних продажів підакцизних товарів є комісіонер, тобто особа, яка від свого імені здійснює реалізацію підакцизних товарів через мережу заправних комплексів через колонки.
5. При відпуску нафтопродуктів через мережу АЗС провадиться операція з продажу пального кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання, що є об'єктом оподаткування акцизним податком з роздрібних продажів відповідно до пп. 213.1.9 ПКУ, здійснення якої документально підтверджується як для розрахункової операції (оформлення відповідного розрахункового документу).

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192725.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua