Оподаткування ПДВ відходів та брухту чорних та кольорових металів

24 мар, 08:22

ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві у зв’язку з прийняттям Закону України від 28 грудня 2014 року N 71-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи" (далі за текстом - Закон N 71), який набрав чинності з 1 січня 2015 року, та зверненнями, які надходять від платників податку на додану вартість щодо порядку застосування режиму звільнення для операцій з постачання, у тому числі операцій з імпорту, відходів та брухту чорних і кольорових металів, визначеного пунктом 23 підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу України, повідомляє.
Законом N 71 продовжено до 01.01.2017 р. дію режиму звільнення від оподаткування податком на додану вартість для операцій з постачання, у тому числі операцій з імпорту, відходів та брухту чорних та кольорових металів, визначеного пунктом 23 підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу України.
При цьому переліки таких відходів та брухту чорних і кольорових металів затверджуються Кабінетом Міністрів України.
Водночас дія постанови Кабінету Міністрів України від 12 січня 2011 року N 15 (далі за текстом - постанова N 15), якою затверджено переліки відходів та брухту чорних і кольорових металів, операції з постачання яких тимчасово звільнялися від оподаткування податком на додану вартість, обмежувалась періодом до 2014 року.
На сьогодні відповідного нормативно-правового акта Уряду, який визначав би переліки відходів та брухту чорних і кольорових металів, операції з постачання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість, або продовжував би дію постанови N 15, не прийнято.
Враховуючі викладене, операції з постачання, у тому числі операції з імпорту, відходів та брухту чорних і кольорових металів, що здійснювалися (ються) суб’єктами господарювання з 01.01.2015 р. і до дати набрання чинності відповідним нормативно-правовим актом Уряду, підлягають оподаткуванню податком на додану вартість у загальновстановленому порядку з нарахуванням податку за ставкою 20 відсотків.
Звертаємо увагу, що зазначена інформація міститься в листі Державної фіскальної служби України від 02.03.2015 р. N 7012/7/99-99-19-03-02-17.

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ ДФС у  м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192774.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua