Близько 60 платників податків Шевченківського району вже виявили бажання застосувати процедуру податкового компромісу

24 мар, 08:24

Про це та про стан роботи в даному напрямку фахівцями ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві повідомив під час зустрічі з представниками засобів масової інформації  керівник ДПІ Олександр Настасенко.
"На даний час податковою інспекцією Шевченківського району отримано 57 заявок від платників податків, які вирішили скористатися перевагами податкового компромісу на загальну суму близько 20 мільйонів гривень.
Із зазначеної кількості заяв уже розглянуто 39 на загальну суму понад 2 мільйони гривень у тому числі прийнято позитивні рішення щодо застосування податкового компромісу прийнято по 25 заявах на суму  1 мільйон 146 тисяч гривень та, на жаль, по 14 заявках прийнято рішення про непогодження податкового компромісу.
Здебільшого були відхилені заяви платників податків на застосування податкового компромісу на вже узгоджені суми податкових зобов’язань – це 6 заяв, 3 заяви відхилено через недотримання вимог статті 102 Податкового кодексу України, тобто порушення терміну давності 1095 днів. Також у 3 випадках було прийнято позитивне рішення щодо застосування податкового компромісу, але через відсутність сплати узгодженої суми протягом 10 календарних днів з дня подання платниками заяви про компроміс.
Разом з тим, на даний платниками податків, які зареєстровані у Шевченківському районі міста Києва у результаті застосування податкового компромісу до бюджету вже сплачено податку на додану вартість близько 700 тисяч гривень, а податку на прибуток близько півмільйона.
Нагадую, що термін, протягом якого суб’єкт господарювання може подати заяву про застосування податкового компромісу з кожним днем скорочується. Тому закликаю всіх зацікавлених осіб не зволікати та скористатися прекрасною можливістю розпочати чесне ведення бізнесу та налагодити взаємовідносини із контролюючими органами!"

ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ ДФС у  м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192777.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua