Нові критерії для зниження ставки ЄСВ

24 мар, 12:14

Західно-Донбаська ОДПІ повідомляє про те, що з 13 березня 2015 року набрав чинності Закон України  від 02.03.2015 N 219, який запроваджує нові критерії застосування понижуючого  коефіцієнту 0,4 до  єдиного соціального внеску. При цьому платник має виконати одночасно такі умови:

а) база нарахування єдиного внеску в розрахунку на одну застраховану особу в звітному місяці збільшилась на 20 і більше відсотків порівняно з середньомісячною базою нарахування єдиного внеску платника за 2014 рік;

б) після застосування коефіцієнта середній платіж на одну застраховану особу в звітному місяці  складе не менше ніж середньомісячний платіж на одну застраховану особу платника за 2014 рік;

в) кількість застрахованих осіб у звітному місяці, яким нараховані виплати, не перевищує 200 відсотків середньомісячної кількості застрахованих осіб платника за 2014 рік. Ця умова не застосовується до фізичних осіб-підприємців та осіб, які забезпечують себе роботою самостійно.

Коефіцієнт щомісячно обчислюється платниками самостійно, за встановленою  формулою. Якщо в результаті розрахунку коефіцієнта його значення складає менше ніж 0,4, то платник застосовує коефіцієнт 0,4.

При розрахунку коефіцієнта показники за 2014 рік визначаються на підставі звітності платника єдиного внеску. У разі застосування коефіцієнта платник єдиного внеску зазначає про це в звіті.

Платник єдиного внеску, що застосував коефіцієнт та не сплатив нарахований єдиний внесок у встановлені  строки, позбавляється права в майбутньому застосувати коефіцієнт до повної сплати такого боргу. Право на застосування коефіцієнта поновлюється з місяця, в якому сплачено такий борг. 

Зазначені зміни  діятимуть до 31 грудня 2015 року (включно).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192807.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua