Старобешівській ТЕС бракує необхідних запчастин для ремонту виробничих потужностей

25 мар, 12:10

15 березня 2015 року в середній ремонт на 38 днів виведено енергоблок №5 Старобешівської ТЕС.

Поза заміну окремих вузлів та деталей, планується виконати ремонт автоматики та провести налаштування схем авторегулювання котельного та турбінного відділень, відремонтувати комплектні розподільчі пристрої (КРУ) 6 кВ і щит 0,4 кВ, провести ремонт електродвигунів напругу 0,4 і 6 кВ, а також здійснити ремонт трансформаторного господарства та генератора ТГВ-200.

Проте, відкритим залишається питання постачання матеріалів. Так, для заміни дефектних ділянок трубопроводів первинного повітря необхідно 5 тонн труб, для ремонту газоходів, повітроводів, бункерів сирого вугілля, сепараторів, циклонів необхідний листовий метал. Також існують проблеми з поставками запчастин для ремонту живильного насосу з електроприводом (ПЕНа) і конденсатного електричного насосу (КЕНа). Проблеми викликані значними обмеженнями в організації постачання на територію, що непідконтрольна Україні.

Нагадаємо, що Старобешівська ТЕС продовжує генерувати електроенергію, відповідно до затвердженого Мінпаливенерго балансу. Так, станом на 24 березня 2015 року на Старобешівській ТЕС, за командою диспетчера ДП «НЕК «Укренерго», в роботі знаходилося 4 блоки. Вироблено та передано до Об'єднаної енергосистеми України 17,7 тис. МВт електроенергії.

З початку лютого поточного року, через блокування поточного рахунку Держфінінспекцією за рішенням НКРЕКП, ПАТ «Донбасенерго» не отримує коштів за вироблену та відпущену електроенергію.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/192857.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua